Tips voor het kopen van een trouwpak

Het is een algemeen bekend feit dat de bruiloft geheel in het teken staat van één ding: de jurk van de bruid.
Dus wanneer jij straks naast haar voor het altaar staat, probeer dan niet de jurk te overtreffen. Toch wil dat niet zeggen dat je er met de pet naar moet gooien of iets heel functioneels moet kopen.
Je verloofde heeft heel veel tijd (en geld) gestopt in het vinden en kopen van de jurk, dus waarom zou jij niet hetzelfde mogen doen wanneer het op een mooi pak aankomt?
Een bruiloft is de gelegenheid om er op je best uit te zien, daarom is het helemaal geen probleem om een scherp pak te kopen.

Ga zo stijlvol als je wilt: de complimenten gaan toch uit naar de jurk.

2 Smoking of pak?

De meeste Nederlanders hebben niet zo veel formele evenementen waar hij in smoking heen moet, tenzij hij belachelijk rijk is. Het valt daarom makkelijk te begrijpen dat vele mannen de smoking als enige optie zien voor de grote dag.

Wanneer kun je er anders uitzien als James Bond?
Uiteraard kun je een zwarte smoking op je bruiloft dragen, en als het goed past en gematched is met de juiste accessoires werkt het ook nog eens.
Het probleem is alleen dat het nogal voor de hand ligt – je hoeft namelijk niet een smoking te dragen.
Bijna ieder pak ziet er goed uit wanneer het goed gedragen wordt. Sterker nog: een goed pak ziet er altijd goed uit. Je verloofde geeft een hoop geld uit aan een jurk die ze maar (hopelijk) één keer zal dragen.Jij zou jouw pak nog op andere formele gelegenheden kunnen dragen.

3 Het mag heus wel wat moderner

Bruiloften zijn slaven van traditie. Geen probleem natuurlijk, maar dat de ceremonie erg ouderwets kan worden, betekent dat niet dat jouw pak dat ook moet zijn. Tijden veranderen.
En er zijn vele smakvolle manieren om je trouwpak wat moderner te maken zonder er té casual of té vreemd uit te zien.
Denk aan de accessoires: zelfs het simpelste pak kan onderscheidend worden gemaakt met een paar kleine aanpassingen. Probeer eens een gebreide stropdas of een pochet met een patroon.

4 Wees niet té serieus

Een bruiloft is een geen begrafenis, maar dat weerhoudt sommige koppels er niet van om het wel zo te behandelen. Ze behandelen alles zo serieus dat de lol er van naar de achtergrond verdwijnt.

Mag het wat losser? Een bruiloft hoort een feest te zijn, dus je outfit ook.Een pak met een felle, drukke print gaat weer te ver. Maar probeer de grap op je sokken te leggen, of ga voor een mooi blauw pak – net weer even iets anders.

5 Niet álles hoeft te matchen

We zijn blij dat sommige bruidegoms zich niet bemoeien met het ‘thema’ van de bruiloft. Wanneer de bloemen en tafels groen met goud zijn betekent dat niet dat jouw stropdas en pochet datzelfde kleurenpallet aan moeten houden.Probeer wel in dezelfde sfeer als de rest van de ceremonie te blijven, maar ga niet voor een fel rode stropdas wanneer de rest van het feest in het pastel is.


 

Aanbevolen bedrijven relevant aan Trouwen

Trouwkostuum Limburg

n het Limburgse Lommel zit sinds 2019 De Trouwpakken Outlet gevestigd aan de Buitensingel 74. Deze Topsuits dochteronderneming is hét adres voor een trouwkostuum in Limburg. De aankoop van een trouwpak is voor de bruidengom altijd een spannende gebeurtenis in de weddingplanning.

Bruidsjurken

In onze winkel heerst een ontspannen en gemoedelijke sfeer en jij bent als toekomstige bruid het stralende middelpunt. Natuurlijk zijn ook familieleden, kennissen of vriendinnen welkom om samen met jou de bruidsjurk uit te kiezen. Je kan een afspraak maken, maar ook zonder afspraak ben je van harte welkom.

Trouwfotograaf

Proficiat met jullie huwelijksplannen. Als jullie op zoek zijn naar een huwelijksfotograaf om jullie mooiste dag vast te leggen, dan zit je helemaal goed. Een huwelijk vraagt veel voorbereiding, en de fotograaf kunnen jullie bijna van jullie to-do-lijstje schrappen. Samen met mijn vriendin, zorg ik ervoor dat jullie dag voor eeuwig wordt vastgelegd. Elk huwelijk is uniek. Met oog voor detail, creativiteit en een juiste portie humor, zorgen wij voor een onvergetelijke en prachtige herinnering

DJ Trouwfeest

Een geweldig feest dat mensen nog lange tijd bij zal blijven valt of staat met de sfeer die er op de avond hangt. Muziek is binnen deze sfeer onmisbaar. U wilt dan ook een DJ huren die voldoet aan jullie wensen. Door de persoonlijke aanpak van DJ Trouwfeest Tom Cosyns kan dit allemaal. Hier kunt u een DJ huren die weet wat u wilt!